Les om våre smitteverntiltak og hvilke behandlinger vi tilbyr

Dermapen – Microneedling

Microneedeling er en av de mest effektive behandlingene for å bedre hudens spenst. Behandlingen virker hud-fornyende og oppstrammende. Skinpen kan også forbedre og forebygge aldringstegn som linjer og pigmentflekker, samt forfine porer, arr og strekkmerker.

Skinpen/Dermapen (Microneedling)

Bilde av microneedling - skinpen - dermapen

Skinpen – ansikt – kr. 1 800,-
Skinpen – ansikt og hals – kr 2100,- 
Skinpen – ansikt, hals og décolleté – kr 2450,-


Denne behandlingen er en av de mest effektive for å bedre hudens spenst. Behandlingen virker hud-fornyende og oppstrammende ved hjelp av små nålestikk kombinert med et oppbyggende serum. Huden vil etter en slik behandling få økt produksjon av kollagen og elastin, noe som gjør den strammere og jevnere. Skinpen kan også forbedre og forebygge aldringstegn som linjer og pigmentflekker, samt forfine porer, arr og strekkmerker. Denne behandlingen er perfekt å kombinere med fruktsyrepensling og en oppstrammende maske.

Bilde av Dermapen - Skinpen
Bilde av Dermapen/Skinpen

Dermaroller – Skinpen – Dermapen – Microneedeling

Kjært barn har mange navn!

I begynnelsen var det dermaroller som ble benyttet på markedet. Svakheten med dermaroller er at denne ble benyttet flere ganger, og da var det fare for at nålene mistet sin skarphet og forårsaket skader i huden. Det var i tillegg diskusjon om det var mulig å tilfredsstille hygieniske krav med sterilisering/desinfisering.

Senere – når Dermapen/Skinpen kom på markedet, så var disse problemene løst. Dette fordi Dermapen nå ble produsert for bruk av engangsnåler – og disse nålene benyttes med en elektrisk maskin – hvor det er mulig å regulere nål dybden og intensiteten på nål-pulsene.

Det at det nå var mulig å justere på nål dybden, gjorde at det var mulig å tilpasse behandlingen til de ulike områdene i ansiktet. Dette gjelder særlig når man skal behandle fine linjer på den tynne sarte huden rundt øynene.

Dermapen/ Skinpen går under kategorien Microneedeling, som er en profesjonell behandlingsteknikk med mange kliniske studier og dokumentert effekt på ulike hudtilstander.

Microneedeling kan bedre følgende hudtilstander:

 • Rynker/linjer
 • Slapp hud
 • Forebygge aldring
 • Forfine arr
 • Store porer
 • Strekkmerker
 • Ujevn hudtone
 • Bedre glød

Det er viktig å velge klinikker som har terapeuter med høy kompetanse og lang erfaring! Dette fordi denne behandlingen kan forårsake infeksjoner, sår og arr – hvis den ikke blir utført profesjonelt. Hygiene er veldig viktig – og på Nyt benytter Kirsti alltid sterile engangsnåler, sterilisering/ desinfisering og engangshansker – slik at du som kunde kan føle deg trygg.

Microneedeling er en behandlingsteknikk hvor terapeuten benytter en elektrisk maskin som er utformet som er penn med flere tynne nåler. Disse nålene lager små hull i huden, som aktiviserer hudens veksthormoner. Dette stimulerer til ny cellevekst og økt produksjon av kollagen og elastin i huden.  Dette gjør huden strammere, fyldigere og jevnere.

Kliniske studier kan også dokumentere at opptaket av aktive ingredienser øker betraktelig ved microneedling.  

For å oppnå langvarig resultat og bedring av huden, er det nødvendig med flere behandlinger. Det er anbefalt å ta minimum 4- 6 behandlinger – med 4 uker mellom hver behandling.

Nål-hode skiftes ut hver gang for å oppnå maks effekt og god hygiene. Når nålene penetrerer hudoverflaten, så dannes det tusenvis av kanaler ned til underhuden som vil lukkes igjen i løpet av noen timer. De aktive serumene som benyttes i forbindelse med behandlingen penetrerer opptil 400 ganger bedre enn ved vanlig påføring. Derfor kan effekten av de aktive serumene ofte sees raskt etter behandlingen. 

SkinPen™ bedrer ansiktsrynker, akne-arr og strekkmerker. SkinPen™ stimulere huden til  å danne kollagen og elastin i underhuden som reduserer linjer og rynker.

Nålelengden på pennen kan tilpasses det hudområdet som skal behandles. Rundt øyne og på nesen benyttes kortere nåler, mens på kinn og hals kan man justere opp nål lengden fordi huden en tykkere på disse områdene. Muligheten for å justere nål lengden er en av hovedgrunnene til at Skinpen er mer skånsom mot huden enn de tradisjonelle microneedeling rullene (Dermaroller)

Skinpen kombineres ofte med ulike fruktsyrer. Når man legger en fruktsyre peeling på etter behandling med Skinpen, vil peelingen/fruktsyren penetrere dypere ned i huden og du vil få økt vekst av Kollagen, elastin og fornyelse av huden.

Disse kan ikke behandles: klienter som går på blodfortynnende medisin, har nedsatt immunforsvar, diabetes, infeksjon, herpes cellegift/strålebehandling, betent akne.

Etter behandling bør man bruke høy solfaktor og unngå direkte sol og solarium i 14 dager. Makeup kan brukes dagen etter behandling

Hudforyngelse

Målet med behandlingen er å friske opp huden, redusere fine linjer, rynker og pigmenteringer. Terapeuten vurderer her hvilken nållengde som passer best til de ulike hudområdene eller en vurdering av hudens tilstand og sensibilitet.  

I forbindelse med behandlingen benyttes aktive serum som påføres huden. Umiddelbart etter behandlingen vil huden være rød og varm. Denne reduseres i løpet av omtrent 4 timer og er borte etter 12-18 timer.

Anti-rynkebehandling

Her er målet å redusere rynker i bestemte områder – vanligvis ved munn, øyne og panne. Her benyttes nåler som går litt dypere ned i huden enn ved hudforyngelse. Denne behandlingen brukes først og fremst til å optimalisere kollagen prosessen. Du vil se en umiddelbar effekt allerede etter første behandling, men det er behov for flere behandlinger for best mulige resultater. Ny behandling kan tas med 4 ukers mellomrom.

Behandling av akne-arr

Målet med behandling av akne-arr med Skinpen er å bryte ned arr og stimulere den underliggende huden til å produsere nytt kollagent vev. Behandling av akne arr er vanligvis tre- fire behandlinger avhengig av arr-dybde, med en måned mellom behandlingene. Du vil allerede etter den første behandlingen kunne se en effekt. Ikke alle arr kan fjernes helt, men du vil redusere synligheten av arrene. Etter behandlingen vil huden være rød og hoven, men dette vil forsvinne i løpet av en dag. Behandling kan ikke utføres på betent akne.

Behandling av strekkmerker

Målet med behandling av strekkmerker med Skinpen er å bryte linjer og stimulere nydannelsen av friske hudceller. Etter behandlingen vil huden være rød og hoven, men vil vanligvis forsvinne i løpet av en dag. De fleste vil se en effekt etter første behandling – men max effekt får man etter ca 6 behandlinger (4 uker mellom hver behandling) Strekkmerker vil aldri kunne fjernes helt – men man vil kunne redusere synligheten betraktelig.

Om behandling med Dermapen

 • Hva du skal tenke på før og etter behandling?
  Pass på at huden er «frisk», og at den for eksempel ikke er solbrent, har sår eller at du ikke har bruker veldig sterke syreprodukter eller Isotretinoin/ Roaccutane.  (antibiotika)
 • Hvor mange behandlinger trenger man på ulike hudtyper eller hudproblemer?
  4-6 behandlinger er normalt uansett problem, men man må forvente at dype arr strekkmerker og rynker tar lenger tid å se forbedring av enn mindre ujevnheter.
 • Hva skal man forvente seg av denne behandlingen?
  Man kan forvente at huden blir strammere, at man får en bedre hudstruktur, og ofte en jevnere og friskere hudfarge.

Hvem bør unngå denne behandlingen?

Kontraindikasjoner:
Disse spørsmålene må terapeuten stille deg før en eventuell behandling.
Svarer du ja på spørsmålene, bør du vente med denne behandlingen:

 • Går du på cellegift/stråling?
 • Har du kreft?
 • Er du bløder?
 • Går du på blodfortynnende?
 • Har du diabetes?
 • Går du på antibiotika eller kortison?
 • Har du nylig blitt operert?
 • Har du siste 6 månedene gjennomført behandling m/ laser el. kjemisk peel?
 • Har du brukt A-vitamin (Retinol) krem i løpet av de siste 3 mnd?
 • Har du eksem?
 • Har du psoriasis?
 • Har du åpne sår?
 • Har du andre hudsykdommer f.eks. dermatitt?

Kunder som har tatt behandlingen sier at det ikke er vondt, men at man kjenner litt ubehag rundt øynene, leppene og i pannen.

Dag 1: Du vil føle deg litt varm og huden vil være litt rød (noen opplever en lett hevelse).
Viktig at man ikke sminker seg resten av dagen etter behandling (mange stikk/ hull i huden utgjør fare for infeksjon).

Dag 2: Rødfargen avtar og du kan benytte sminke igjen.
Noen kan føle seg litt sensitiv noen dager etter behandlingen, og huden føles strammere/fastere.

Ønsker du en hudforbedring er dette en behandling som anbefales.
Behandlingen gir synlige resultater på overflaten (porer, arr, hudoverflate etc).
Husk at dersom man ønsker gode resultater, må man fullføre en kur på 4-6 behandlinger.

Del siden med andre

Lyst på en behandling?

Finn din behandler og ta kontakt
Åpningstider
Man – ons: 10.00 – 17.00
Torsdag: 10.00 -18.00
Fredag: 10.00 -16.00
Lørdag: Etter avtale
Finn frem

Avbestilling av time

Vi gjør oppmerksom på at ved avbestilling gjelder følgende regler:

 • Bestilte timer må avbestilles eller endres senest kl 09:00 2 arbeidsdager før.
 • Behandlinger med varighet på 2 timer eller mer – må avbestilles før kl 09:00 – 3 arbeidsdager før.
 • Timer som ikke avbestilles/endres innen fristen, må betales i sin helhet.
 • Dette gjelder også ved sykdom.